Informativno

Kakšne so nove cene širokopasovnih paketov po podražitvi televizije?

B.K.
12. 4. 2017, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kabelski in statelitski operaterji so v začetku leta zvišali cene določenih paketov širokopasovnih storitev, ki vključujejo digitalno, satelitsko ali analogno televizijo.

Profimedia
Se bo vaš račun povišal?

Do podražitev je prišlo potem, ko je medijska hiša Pro Plus od operaterjev, ki ponujajo plačljive platforme za spremljanje televizijskih programov, izpogajala nadomestilo za prikazovanje POP TV in Kanal A ter njuno ohranitev v osnovnih TV shemah.

Preverili smo kakšne so po novem cene paketov različnih operaterjev in kakšne možnosti imate, če ne želite dodatno plačevati televizije.

T2

Pri T2 si lahko najcenejši optični internet hitrosti 10/10 Mbit/s zagotovite za 24 evrov mesečno, medtem ko boste za najcenejši paket, ki poleg interneta hitrosti 50/10 Mbit/s vsebuje še TV priključek in telefonijo, vsak mesec odšteli 34 evrov.

Amis

V kolikor ste odločeni, da ne potrebujete televizije, le internet, je najugodnejši ponudnik s 24 evri mesečno še vedno T2. Za tiste, ki pa si želite tudi TV priključek pa sta najugodnejša T2 in Telekom Slovenije, ki najosnovnejši paket Internet, televizija in telefonija ponujata za 34 evrov na mesec.

Operater Amis ponuja najcenejši optični internet hitrosti 20/20 Mbit/s za 31 evrov mesečno, najcenejši paket z internetom hitrosti 20/10 Mbit/s in osnovno TV shemo pa za 38 evrov mesečno.

Telekom Slovenije

Internet hitrosti do 10/2 Mbit/s Telekom ponuja za 30 evrov mesečno, najcenejši paket z enako hitrim internetom, osnovno TV shemo in telefonijo pa za slabih 34 evrov mesečno.

Telemach

Za razliko od ostalih ponudnikov Telemach ne ponuja možnosti najema zgolj interneta. V vse njihove pakete sta vključena tako televizija kot telefonija. Za najcenejši paket, ki vključuje optični internet hitrosti 25/1 Mbit/s, osnovno TV shemo in telefonijo pa boste odšteli 36 evrov mesečno.