Reševanje Agrokorja

Zaščita Mercatorja: Cerar želi ohraniti stabilno podjetje

M.K./STA
11. 4. 2017, 12.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Premier Miro Cerar se je danes sestal s predsednikom uprave Mercatorja Tomislavom Čizmićem in direktorjema Mercatorja v Srbiji in Črni gori.

Bobo
"Budno bom spremljal razmere v Mercatorju in delovanje Agrokorja, da bomo lahko pravočasno reagirali v primeru novih okoliščin," je povedal premier Miro Cerar.

Miru Cerarju so zatrdili, da družba posluje dobro. O domnevnem izčrpavanju Mercatorja po Cerarjevih besedah ni nobenih dokazov. Se je pa o tem pogovarjal s Tomislavom Čizmićem in direktorjema, ki bodo informacije preverili.

Premier je pričakuje, da bo Mercator še naprej posloval stabilno, da bo nova uprava ohranila stabilnost poslovanja, da bo dolgoročno zagotavljala nova delovna mesta, da se bo zadolženost podjetja zmanjšala in se bo preprečilo novo zadolževanje.

Opozoril je, da je Mercator največji delodajalec v Sloveniji, saj zaposluje preko 10.000 ljudi, v celotni verigi pa na podjetju sloni okoli 100.000 delovnih mest. Cerar je poudaril, da mora Mercator ostati zaščiten znotraj Agrokorja.

Tako je napovedal, da bo tudi vnaprej budno spremljal razmere v Mercatorju, zlasti v Sloveniji, pa tudi v Srbiji in Črni Gori, ter položaj Agrokorja, da se bo lahko vlada pravočasno odzvala ob morebitnih novih okoliščinah.

Sicer pa se je Cerar o Mercatorju pogovarjal tudi s srbskim premierjem in novoizvoljenim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Dejal je, da imata državi glede Mercatorja isti cilj, to je ohraniti stabilno podjetje.