Ostra oblika

Kuštrin pojasnil, kako bodo stavkali

T.L./STA
23. 2. 2017, 18.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Fides še s Cerarjem, stavka ostaja na mizi. V primeru ponovne stavke bodo prvi teden v marcu zdravniki stavkali v ponedeljek, v drugem tednu dva dneva - četrtek in petek, nato pa bodo stopnjevali izvajanje stavke do polnega tedna.

Bobo
Konrad Kuštrin

Glavni odbor zdravniškega sindikata Fides se je danes sestal s premierjem Mirom Cerarjem in ministroma za zdravje in javno upravo, Milojko Kolar Celarc ter Borisom Koprivnikarjem. Fides pričakuje v začetku prihodnjega tedna nova vladna pogajalska izhodišča, sicer bodo s 6. marcem ponovno stavkali, je povedal predsednik sindikata Konrad Kuštrin.

Kuštrin je v izjavi za medije po seji glavnega odbora sindikata pojasnil, da bodo v primeru ponovne stavke prvi teden v marcu zdravniki stavkali v ponedeljek, v drugem tednu dva dneva - četrtek in petek, nato pa bodo stopnjevali izvajanje stavke do polnega tedna.

Ostra oblika stavke

Stavko bodo izvajali v ostri obliki, kar pomeni, da bodo opravljali le tiste storitve, ki so jih dolžni v času izvajanja stavke, to je obravnava vseh nujnih primerov, mladoletnih, starejših od 65. let, nosečnic in bolnikov z rakom.

Premier pa jim je danes v pogovoru izrazil pripravljenost, da se v prihodnjem tednu dogovorijo in "pridemo toliko blizu, da do stavke ne bi prišlo", je povedal Kuštrin. Nova pogajalska izhodišča vlade tako pričakuje v ponedeljek ali torek.