Poslanci na testiranje

Afera njuhanje kokaina: Čuš je že opravil testiranje

G.G.
16. 2. 2017, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Poslanec Andrej Čuš se je odzval na predlog stranke SDS o obveznem testiranju poslancev. Sam je v ponedeljek oddal urin na Inštitutu za sodno medicino. V njegovem telesu prepovedanih drog niso zaznali.

Grega Wernig / M24.si
Nekdanji poslanec SDS Andrej Čuš trdi, da je generalna sekretarka stranke SDS ocenila, da posnetka ne pošljejo policiji, ker bi mediji to obrnili proti stranki.

Vse skupaj se je začelo z objava posnetka, na katerem se mladeniči navdušujejo nad kokainom. Po Čuševih besedah se je bel prah njuhalo leta 2011 na delovnem vikendu Slovenske demokratske mladine – podmladka stranke SDS. Čuš je na očitke že odgovoril, razkril pa je tudi najbolj navdušene »smukače«.

SDS se na konkretne očitke ni odzval, predlagali pa so obvezno testiranje poslank in poslancev. Čuš je že »zavihal« rokave in odšel na test. Oddal je urin, tako kot je po pravilih, rezultat pa je negativen. V njegovem telesu niso zaznali sledi prepovedanih drog. Test pokaže morebitno prisotnost droge v telesu za približno tri mesece nazaj.

Čuš meni, da bi testiranje na drogo morali opraviti funkcionarji vseh treh vej oblasti. Dejal je, da bi se zaradi tega nekateri znašli v neprijetnem položaju. Obenem si želi, da bi podoben test opravili še drugi akterji, ki so bili vpleteni v pripravljanje afere, za katero po njegovem stoji predsednik SDS Janez Janša, ki da ga želi očrniti po odhodu iz SDS.