Težave

Konec nervoze in vrtenja v krogih za Jakova Faka

T.L.
6. 2. 2017, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Odločitev je padla: ne bo odšel na SP, zaključil pa je tudi letošnjo sezono.

Arsen Perić

Dvoma ni več in odločitev je padla: Jakova Faka ne bomo gledali na februarskem svetovnem prvenstvu v avstrijskem Hochfilznu, poroča STA. Zaključil je tudi letošnjo sezono. Po posvetu z zdravniki in trenerjem se je odločil, da se dobro spočije in v miru začne pripravljati za naslednjo olimpijsko sezono. 

Faka so kljub visokim ciljem v novi sezoni zdravstvene težave ovirale že pred njenim začetkom. Odpovedal je udeležbo na kar nekaj tekmah, v zraku pa je visela tudi njegova udeležba na SP. 

"Žal ne grem na SP. Težave se ponavljajo in nima smisla vztrajati. Telo moram spočiti za naslednjo sezono, ki bo še bolj pomembna in te je zame konec. Pravzaprav se ni niti začela, čeprav sem poizkusil z vrnitvijo v svetovni pokal, kjer sem vsaj videl, kje sem," je po poročanju STA povedal Fak. "Odločitev je bilo težko sprejeti. A s tem bo tudi konec nervoze in tega stalnega vrtenja v krogu, ki je zelo naporno," je še dejal Fak, ki bo v soboto Hochfilznu navijal za sotekmovalce iz slovenske reprezentance.