Navadni občan Ciril

V kateri državi živite, ministrica?

žk
3. 2. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vesel sem, da je to državo končno srečala pamet in je sprejela ukrepe, ki omogočajo, da tisti, ki so v socialni stiski, ne bodo zgolj zaradi tega, ker so prosili državo za pomoč, ostali brez strehe nad glavo.

Bobo
Ciril se ne strinja z ministričino statistiko.

V ponedeljek sem zato z zanimanjem spremljal nastop ministrice Anje Kopač Mrak na nacionalni televiziji. A tudi tokrat, kot že nekajkrat poprej, me je ministrica Anja presenetila s statističnimi podatki. Izjavila je namreč, da je vrednost povprečne nepremičnine v Ljubljani 66.000 evrov ter na Primorskem 70.000 evrov. Povprečna vrednost nepremičnine prejemnikov socialne pomoči pa naj bi znašala 36.000 evrov. Povprečna vrednost nepremičnine v Ljubljani 66.000 evrov? Resno? Ker sem bil prepričan, da sem narobe slišal, sem si ogledal še posnetek oddaje. »Pogledali smo povprečne vrednosti nepremičnin v Ljubljani, kjer je povprečna vrednost po Gursu 66.000 evrov, na Primorskem, kjer so najdražje, pa 70.000 evrov,« je dejala.

Gospa ministrica, ste vi zadnje čase kaj pogledali, po koliko se prodajajo stanovanja v Ljubljani?

Ker smo z družino ravno sredi iskanja stanovanja, naj vam povem, da za vrednost, ki ste jo označili za povprečno, v Ljubljani dobite precej neuglednih 20 kvadratnih metrov in drobiž. Ne vem, kdo za vas pripravlja statistične podatke ... Že pred nekaj tedni ste objavili, da je v letu 2016 službe dobilo več kot 50.000 mladih, medtem ko lahko na spletnih straneh zavoda za zaposlovanje vidimo, da se je število brezposelnih znižalo le za nekaj tisoč. Draga ministrica, vemo, da je statistika največja laž na svetu. A ko jo že prirejate, imejte v mislih, da državljani še imamo nekaj zdrave pameti in jo včasih tudi uporabimo.