Hvala vam

FOTO: Za srčne junake zbrali več kot 10 tisoč evrov!

pr
2. 2. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaključila se je velika dobrodelna akcija našega časopisa, v kateri smo zbirali denar za družine otrok s posebnimi potrebami. Akcija En svet, za vse enak je upravičila svoje ime. Ponosni smo, da nam je skupaj z vami, dragi bralci, uspelo zbrati 10.070 evrov.

Mare Vavpotič / M24
Bil je dan, ki ga ne bomo nikoli pozabili, in akcija, ki jo bomo zagotovo ponovili!

Šport, dobrodelnost, glasba in dobra volja so tisti dejavniki, ki nas povezujejo, da lahko delamo dobre in velike stvari.

Vse to se je pokazalo že 10. septembra lani, na Dobrodelnem dnevu, ko se je velika množica udeležila teka in nordijske hoje za dober namen.

Dobrodelni dan

Zahvala

Družina Keserović:

"Zelo smo vam hvaležni za vaš trud in za ves čas, ki ste nam namenili. Hvala vam za vašo pomoč, ker ste nam olajšali vsakdanje življenje."

Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Vsa sredstva, zbrana iz prijavnin na športni preizkušnji, smo namenili 41 družinam otrok s posebnimi potrebami. Številne od njih so se nam na pisanem in veselem Tartinijevem trgu tudi pridružile. Ena od njih je bila družina Prudič, ki nam je sporočila, da je bil dan v Piranu zanje res fantastičen. »Uživali smo sto na uro. Lahko ste ponosni nase, hvaležni smo vam,« so še zapisali. Dobro voljo in športni duh so podkrepili tudi številni nastopajoči. Med njimi Klemen Bunderla in Tanja Seme z Radia Aktual, Ansambel Biseri, 30 plesalk iz plesnih skupin Wild West Ljubljana, Kranj, Škofja Loka, Vodice in Radovljica ter plesalke plesnega kluba Country Freaks. Z dih jemajočimi akrobatskimi vragolijami sta navdušila Filip Kržišnik in Blaž Slanič, znana pod imenom F&B Acrobatics. Za glasne ovacije so poskrbeli vedno navihani Čuki in člani Plesnega mesta. Na koncu pa smo se zavrteli ob glasbi Ansambla Tik-Tak. Bil je nepozaben dan, ki ga bomo zagotovo ponovili.

Mare Vavpotič / M24
V Piranu se je trlo športnih navdušencev. Tisti, ki so izbrali nordijsko hojo, so se podali na 11-kilometrsko traso po Slovenskem primorju, tekači pa so tekli po čudovitih piranskih ulicah in okolici.

Izjemen odziv

Darila in boni

Enainštirideset družin, vključenih v našo akcijo, je prejelo še bone v vrednosti 50 evrov, ki jim jih je poklonil Lidl Slovenija, in darilne pakete, ki sta jih prispevala Unicef in Barcaffe.

Dobrodelna akcija zbiranja denarja je tekla še naprej, odziv nanjo pa je bil, po zaslugi vas, srčnih bralcev, izjemen. Vse do konca decembra smo namreč predstavljali zgodbe otrok, ki kljub hudim zdravstvenim težavam navdušujejo s svojo borbenostjo in veseljem do življenja in ki smo jim želeli s finančno pomočjo vsaj malo olajšati vsakdan, njihove starše pa razbremeniti vsaj delčka skrbi. Do skupnega zneska 10.070 evrov ste tako ogromno doprinesli prek SMS- in drugih donacij. Hvala vam! Poleg denarja pa je 41 družin, vključenih v našo akcijo, prejelo še bone v vrednosti 50 evrov, ki jim jih je poklonil Lidl Slovenija, in darilne pakete, ki sta jih prispevala Unicef in Barcaffe. Organizacija celotne akcije pa vsekakor ne bi bila mogoča brez podpore in pomoči Radia Aktual, društva Vesele nogice in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje ter seveda vseh ostalih soorganizatorjev in partnerjev celotnega dobrodelnega projekta.

Mare Vavpotič / M24
Otroci in njihovi starši, ki so nam lahko v velik navdih.

Srčne družine

Veseli smo, da smo skupaj vsaj malo polepšali življenje 41 srčnim družinam. Spomenka Valušnik, mamica male Naje, nam je tako sporočila, da je s pomočjo dobrodelne akcije njihova deklica, ki se spopada z zdravstvenimi težavami, dobila posebno posteljo, ki olajša njihov vsakdan. »Vsak večer, ko se odpravljava spat, se spomniva na vas,« je zapisala Spomenka. Mamica Urška Selčan pa nam je vesela sporočila, da bo donacija naših bralcev njeni hčerki Lari pokrila dve terapiji in pol. Take vesti nas najbolj navdihujejo. Takšni bralci, kot ste vi, pa tudi, zato verjamemo, da bomo tudi letos znova stopili skupaj za dober namen.