DUTB

Nadaljuje se prodaja stanovanj v Celovških dvorih

K.A.
15. 1. 2017, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

DUTB bo predvidoma sredi tedna začel s prodajo novega sklopa 51 stanovanj v Celovških dvorih. Zaradi pričakovanega velikega števila ogledov stanovanj na DUTB priporočajo, da si zainteresirani kupci rezervirajo termin ogleda.

http://nepremicnine.dutb.eu
DUTB trdi, da ni obljubljala, da bodo parkirišča brezplačna.

Cene stanovanj še niso znane, bodo pa, kot so zapisali na DUTB, ostale najbolj konkurenčne na trgu stanovanj v Ljubljani.

V drugi lameli bo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) ponudila pet garsonjer ter 21 dvosobnih, 17 trisobnih in osem štirisobnih stanovanj. Kot so pojasnili na DUTB, bodo cene prilagodili informacijam s trga in izkušnjam iz prvega kroga prodaje stanovanj.

V prvi prodajni fazi je sicer DUTB za 56 stanovanjskih enot prejel 450 zavezujočih ponudb, zabeležili pa so okoli 1700 ogledov. Izklicne cene so znašale med 1400 in 2100 evri za kvadratni meter, kupci po so jih po poročanju Financ neuradno dvignili za 15 do 20 odstotkov.

Prodajni proces druge faze bo enak prvi. Kupci bodo lahko oddali zavezujoče ponudbe najmanj v višini izhodiščnih prodajnih cen na posebnem obrazcu, odpiranje ponudb pa bo komisijsko ob prisotnosti notarja. V primeru, da bosta dva kupca ponudila popolnoma enako ceno, bo izbrana tista ponudba, ki bo oddana prva, so še pojasnili na DUTB.

Kdaj natančno bo sicer prodaja drugega sklopa stanovanj stekla, bodo iz DUTB še sporočili, si bodo pa lahko kupci prostore ogledali vsak dan med 9. in 17. uro. Preostala stanovanja bodo na trgu ponudili spomladi.

STA
Prodajni proces in dnevi odprtih vrat bodo potekali do 16. februarja, 51 stanovanj pa si bodo lahko zainteresirani ogledali vsak dan med 9. in 17. uro.

Stanovanja v Celovških dvorih sicer niso edina nepremičnina, ki jo v teh dneh prodaja DUTB. Družba je namreč na svoji spletni strani objavila sedem vabil k oddaji zavezujočih ponudb za nakup poslovnih prostorov, celotnih poslovnih objektov in za nakup stavbe nekdanje tovarne Inde v Kopru.

Nepremičnine so večinoma v središčih Ljubljane, Celja, Novega mesta, Kranja in Kopra, slaba banka pa jih skupaj ceni na 4,8 milijona evrov. Kot je poročalo Delo, so bili oglasi objavljeni že lani jeseni, zakaj so se jih odločili ponovno objaviti, pa na DUTB za omenjeni časnik niso pojasnili.