Javna naročila

Anonimka: Preiskava zaključena, vendar dvomi ostajajo

lt
27. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Direktorica CSD Slovenska Bistrica je postala tarča hudih obtožb. Anonimka politiziranosti dela poimensko obtožuje celo policista, ki je vodil preiskavo domnevnega dogovarjanja.

CSD Slovenska Bistrica
Center za socialno delo Slovenska Bistrica.

Na uredništvo smo prejeli anonimko, v kateri je problematizirano domnevno delovanje direktorice Centra za socialno delo Slovenska Bistrica Valerije Kidrič. Nepodpisan dopis je imel priloženo elektronsko korespondenco, iz katere naj bi bilo razvidno, da se je Kidričeva z izbranim računovodskim servisom dogovarjala, da ji priskrbi še dve (dražji) ponudbi, s čimer bi bilo zadoščeno pravilom javnega naročanja.

Policisti obtoženi politizacije dela

SMC je ni zaščitila

Kidričeva nam je potrdila, da je sicer članica stranke SMC, vendar je ta pri njenih težavah ni podprla, pri čemer je dodala, da z vodstvom stranke sploh nima stika.

Avtor anonimke, ki je bila poslana tudi poslanki stranke SDS Jelki Godec, nadaljuje spekulacije, da policisti med preiskavo niso ničesar odkrili, ker da resor za notranje ministrstvo pripada stranki SMC, njeno člansko izkaznico ima tudi Kidričeva. »V tej zvezi so policisti zbirali obvestila. Ker ni bilo podlage za podajo kazenske ovadbe, so v skladu z določili 148/X ZKP podali poročilo pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu,« na netehtne očitke v anonimki odgovarja Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor.

Kidričeva očitke zavrača

Kidričeva je postala tarča največjega pritiska, ko se ji je začel porodniški dopust. 

»Zadeva je zaključena, ni bilo ugotovljenih nepravilnosti,« nam je pojasnila tudi Kidričeva. Nadaljuje, da se je računovodski servis odločila zamenjati zaradi nezaupanja, pri tem pa se sprašuje, ali to morda ni bilo po godu določeni politični opciji. »Menim, da je lahko vsem jasno, da nisem imela nobenih drugih namenov, ob dejstvu, da sem ob menjavi računovodskega servisa bila že v drugi polovici nosečnosti,« je še dodala.

Premeščena bližje domu

Pri tem pa je potrdila, da se je prijavila na razpis za drugo delovno mesto – za direktorico Centra za socialno delo v Velenju, saj je ta bližje njenemu domu. Anonimka ji sicer očita, da je za to delovno mesto že izbrana, Kidričeva pojasnjuje, da še vedno čaka na odločitev pristojnega ministrstva.