Javno mnenje

Anketa: V vodstvu SDS, sledita SD in SMC

M.K./STA
20. 11. 2016, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na volitvah bi po anketi, ki jo je za Planet TV opravila agencija Episcenter, zmagala SDS, sledita ji SD in SMC. Najbolj priljubljen politik je Borut Pahor.

STA
Med priljubljenimi politiki je na vrhu lestvice še vedno predsednik republike Borut Pahor, zmagala pa bi Janševa stranka SDS.

Na prvem mestu med politiki je predsednik republike Borut Pahor. Vlado po izsledkih ankete podpira 36 odstotkov vprašanih, ne podpira pa je 62 odstotkov.

SDS bi po anketi Planet TV volilo 21,6 odstotka vprašanih, sledi ji SD, ki je z 12,8-odstotno podporo z drugega mesta, sodeč po raziskavi iz oktobra, izrinila SMC. Ta ima 12-odstotno podporo in drži prednost pred ZL na četrtem mestu, ki bi jo volilo 11,2 odstotka vprašanih. V DZ bi se uvrstili še NSi z 11-odstotno podporo in DeSUS, ki bi jo volilo 4,6 odstotka vprašanih.

Med priljubljenimi politiki je na vrhu lestvice še vedno predsednik republike Borut Pahor. Sledita mu evropska komisarka za promet Violeta Bulc, evropska poslanka Tanja Fajon ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan. Na repu lestvice so premier Miro Cerar, minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, poslanka Alenka Bratušek in prvak SDS Janez Janša.

Anketo je na vzorcu 707 oseb za Planet TV opravila agencija Episcenter.