Zaživela je

Po združitvi zavarovance mirijo, da ne bo sprememb

T.L./STA
2. 11. 2016, 12.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Združitev štirih zavarovalnic v Zavarovalnico Sava tudi uradno zaključena.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Zavarovalnica Sava, ki je združila Zavarovalnico Maribor, Zavarovalnico Tilia, Velebit osiguranje in Velebit životno osiguranje, je danes uradno zaživela. Postopek združevanja je potekal skladno z načrti in po oceni lastnika uspešno, so sporočili iz Pozavarovalnice Sava.

"Postopek združevanja štirih zavarovalnic, članic skupine Sava Re, je uradno zaključen. Z današnjim dnem je v sodni register vpisana Zavarovalnica Sava," so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz pozavarovalnice.

Sava Re je v Zavarovalnici Sava združila štiri svoje zavarovalnice v Sloveniji in na Hrvaškem, združena zavarovalnica pa je druga največja zavarovalnica na območju držav bivše Jugoslavije, za Zavarovalnico Triglav.

Zagotavljajo, da do izteka ostaja vse enako

Za zavarovance vseh štirih zavarovalnic se ni nič spremenilo. Vse zavarovalne police do izteka ostajajo v veljavi, postopki obnove in sklenitve zavarovanj ostajajo nespremenjeni. Za zavarovanja bo skrbela ista ekipa svetovalcev kot pred združitvijo, so zagotovili lastniki.

Spremenila se je le blagovna znamka, s katero bodo razširili prodajno in servisno mrežo. Od združitve si namreč v Savi Re obetajo stroškovno učinkovitost in s tem večjo konkurenčnost ter večje možnosti za uresničevanje razvojnih priložnosti na trgih EU.