Razpis

Bi kosili travo ob protimigrantski ograji?

G.G./STA
8. 8. 2016, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zaradi begunske krize postavljene tehnične ovire na meji s Hrvaško od slovenske policije terjajo tudi urejanje okolice v njihovi neposredni bližini. Nekatere obmejne policijske uprave so zato z razpisi že našle zunanje izvajalce, trenutno je še vedno v teku razpis Policijske uprave (PU) Maribor, ki je bil v prvem poskusu neuspešen.

Matej Klarič
Ograja gor ali dol. Travo je treba pokositi.

Na spletnem portalu Uradnega lista za javna naročila male vrednosti je bil prejšnji teden objavljen razpis mariborske policijske uprave, s katerim iščejo ponudnika za urejanje okolice ob postavljenih tehničnih ovirah na območju obmejnih policijskih postaj Ormož, Gorišnica in Podlehnik od 1. septembra do konca novembra.

Na policiji so pojasnili, da so že 1. julija letos potencialnim ponudnikom poslali povabilo k oddaji ponudbe, s tistimi, ki so pokazali zanimanje, so opravili tudi ogled stanja, do roka za oddajo ponudb pa so prejeli tri ponudbe. Ker so bile prejete ponudbe cenovno nesprejemljive, so postopek 13. julija zaključili brez izbire izvajalca.

Košnja trave in podrasti

Z objavo javnega naročila prejšnji teden zdaj postopek izbire ponavljajo, ob tem pa na vprašanje, koliko denarja imajo rezerviranega za omenjene dejavnosti, odgovarjajo, da je znesek finančnih sredstev potrebnih za izvedbo storitve odvisen od višine prejetih ponudb. Od izbranega ponudnika pričakujejo košnjo trave in ostale podrasti pred tehnično oviro v širini enega metra.

Na območju PU Maribor gre za skupaj več kot 25 kilometrov dolgi pas ob hrvaški meji, od tega več kot 22 kilometrov na območju Ormoža, preostanek pa v Gorišnici in Podlehniku.

Na Obali in v pomurju že kosijo

Bolj uspešni so bili pri iskanju izvajalcev na ostalih obmejnih policijskih postajah. Na koprski so že pred časom sklenili pogodbo z izbranim izvajalcem, ki je že začel z deli, ocenjenimi na slabih 15.000 evrov.

Najmanj dela so imeli na območju PU Murska Sobota, kjer so košnjo z obeh strani 1205 metrov dolge žičnate ograje in 45 metrov dolge panelne ograje že opravili, za kar so izvajalcu odšteli 5000 evrov.

V Posavju izbran "kosec"

Na območju PU Novo mesto so izvajalca že izbrali za obmejno ograjo v Posavju, kjer razpolagajo z več kot 31 kilometri žičnatih in dobrima dvema kilometroma panelnih ograj. K sodelovanju so povabili tri ponudnike, z izbranim pa bo sklenjena pogodba za izvedbo enkratne košnje, za kar bodo odšteli nekaj manj kot 22.000 evrov.

Prejšnji teden se je iztekel še rok za oddajo ponudb na območju Bele krajine, kjer bo najugodnejši od treh povabljenih izvajalcev moral poskrbeti za okolico ob 20 kilometrov dolgi panelni in skoraj 2,5 kilometra dolgi žičnati ograji.