Začela se je stavka

V Luko Koper policisti, Jazbec pa dopustuje

T. L.
1. 7. 2016, 08.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V SDH so odločeni, da bodo nadzornike zamenjali.

STA
Predsednik uprave SDH Marko Jazbec.

V Kopru bo danes očitno vroče, in to ne le zaradi temperatur, ki se bodo na Primorskem povzpele do 29 stopinj Celzija. Vroče bo predvsem v Luki Koper, in sicer zaradi skupščine, na kateri naj bi odločali o delitvi bilančnega dobička in o menjavi treh nadzornikov družbe. Vse skupaj se bo začelo ob 13. uri, po poročanju Primorskih novic pa je Slovenski državni holding (SDH) odločen, da kljub vsemu danes izpelje načrtovane menjave nadzornikov. Da pa ob tem SDH ne bi ogrozil svojih zaposlenih, bodo skupščino varovali- policisti.

Se pa je na varno umaknil predsednik uprave  mož SDH Marko Jazbec. Ne glede na to, da je dogajanje v Luki Koper nadvse burno  - lahko bi rekli tudi, da gre za izredne razmere -, pa si je Marko Jazbec v tem času privoščil dopust. Daleč stran od Luke Koper, saj po informacijah časnika Finance dopustuje v tujini.

Po poročanju Dela pa so delavci v luki, kjer se je pred slabo uro začela stavka zaposlenih zaradi nezadovoljstva v zvezi z današnjo skupščino delničarjev ustavili delo in zaprli vhode.