Kadrovanje v Mariboru

Edini pravšnji za v.d. direktorja

Gabrijel Toplak
18. 5. 2016, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Župan Andrej Fištravec je mestnemu svetu predlagal, da sedanjega v. d. direktorja Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor imenuje za dobo štirih let.

sta
Župan Fištravec (levo) je s Ciringerjem v preteklosti že sodeloval. V sredini je nekdanji vodja službe za zaščito in reševanje Slobodan Stojanovič.

Vse kaže, da bo nejasnosti glede imenovanja direktorja Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor vendarle konec.

EDINO SEDANJI V. D.

Kot smo že pisali, je tako kot večina poklicnih gasilcev tudi predsednik državnega gasilskega sindikata in mariborske enote Aleksander Ogrizek menil, da je prav sedanji direktor Aleš Ciringer, ki mu vedejevstvo poteče 11. junija, pravšnji za to delovno mesto, o županovem odlašanju pri imenovanju pa je menil, da ga ne želi predlagati tudi zaradi političnih interesov.

Komisija je z mnenjem o kandidatih seznanila župana.

OBLIKOVALI MNENJE

In zdaj je župan Fištravec, kot pravi, po tehtnem premisleku mestnemu svetu za novega direktorja tamkajšnjih poklicnih gasilcev s štiriletnim mandatom predlagal prav njega. O aktivnostih tričlanske komisije pa je dejal: »Na razpis so se v desetdnevnem roku prijavili štirje kandidati, eden pa se je prijavil po razpisnem roku. Komisija je ugotovila, da od štirih kandidatov eden tudi ne izpolnjuje razpisnega pogoja glede smeri izobrazbe, ter me z njim seznanila 6. maja.«

DO ZDAJ USPEŠEN

»V obrazložitvi sem zapisal, da kandidat, sicer magister poslovnih ved, ki je v zavodu zaposlen od leta 1995, izpolnjuje formalno-pravne pogoje razpisa. Pozna tudi celovito delovanje zavoda na vseh nivojih dela, saj si je v sistemu zaščite in reševanja po 21-letnem delu v zavodu pridobil neprecenljive izkušnje in znanja. Pa tudi njegovo dosedanje vodenje zavoda kot v. d. direktorja sem ocenil kot uspešno,« je zapisal župan Fištravec.