Padavine

Nalivi: najhuje na območju Brezovice, Kamnika in Škofje Loke

J.P./STA
14. 5. 2016, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Močni nalivi so danes po državi povzročili nekaj nevšečnosti. Zaradi meteornih vod, ki so zalile nižje dele stavb, so imeli gasilci precej dela na območju Brezovice, Kamnika in Škofje Loke, pa tudi ponekod drugod.

Profimedia
Nalivi so po državi povzročili nekaj nevšečnosti.

Dež od severozahoda bo v nedeljo postopno ponehal, delno se bo zjasnilo. Popoldne bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu bo še nastala kakšna ploha, ob morju tudi nevihta.

Med drugim so gasilci morali s protipoplavnimi vrečami pred poplavljanjem in vdorom meteorne vode zavarovati stanovanjsko hišo v Kamniku pod Krimom v občini Brezovica. V Preserjah pri Brezovici pa so zaradi vode, ki je zalivala hlev, morali reševati živino, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

V naselju Janeče v občini Ravne na Koroškem je popoldne voda zalivala regionalno cesto Ravne-Prevalje v občini Ravne na Koroškem, ki pa so jo delavci cestnega podjetja že očistili.

Na Prometno-informacijskem centru trenutno ni podatkov, da bi bila kakšna cesta poplavljena, zaradi mokrih cest pa svetujejo previdnost.

Pošljite nam fotografije ali video

Na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si.