Anketa

Kdo je imel prav v primeru ministrice?

Sašo Avramovič
30. 4. 2016, 07.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pretekli teden smo vas na naši spletni strani Svet24.si spraševali, kdo je imel prav v primeru kulturne ministrice Julijane Bizjak Mlakar, ki je na koncu odstopila. Največ vas meni, da je imela prav ministrica, ki se je upirala vladi in jo je ta zmanipulirala.

STA
Julijana Bizjak Mlakar je odšla s položaja ministrice za kulturo.

Na svoji spletni strani smo vam prejšnji teden zastavili anketo z vprašanjem Kdo je imel prav v primeru ministrice Julijane Bizjak Mlakar, ki je odstopila? in možnimi odgovori: vlada, ki je vztrajala pri njeni zamenjavi, ministrica, ki meni, da so jo zmanipulirali, in neodločen/-a. 22 odstotkov naših bralcev meni, da je imela prav vlada, ki je vztrajala pri njeni zamenjavi, osem odstotkov bralcev je neodločenih, največ, kar 70 odstotkov bralcev pa meni, da je imela prav ministrica, ki se je upirala vladi in jo je ta zmanipulirala.

Zahvalil se ji je za trdo delo

Bizjak Mlakarjeva je v torek sicer kulturni resor začasno predala ministru za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazdu Žmavcu. Na primopredaji je povedala, da ministrstvo zapušča v dobri kondiciji in verjame, da bodo dela na ministrstvu tudi pod začasnim in nato novim vodstvom potekala nemoteno. Dejala je, da bodo na ministrstvu, tudi na podlagi projektov, ki so jih začeli pripravljati pod njenim vodstvom, v prihodnje izvedli vse tisto, kar so pripravili za leti 2016 in 2017. Žmavcu je kot začasnemu ministru zaželela uspešno delo. Bizjak Mlakarjevi se je Žmavc zahvalil za trdo delo. »Glede na to, da je med vami in predsednikom vlade prišlo do nerazumevanja, je bila vaša odločitev zelo modra, saj ste si z odstopno izjavo omogočili normalno delo za vnaprej,« je dejal.