Najprimernejši voditelj

Zmagal je Janša

M.K.
23. 4. 2016, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pretekli teden smo vas na naši spletni strani Svet24.si spraševali, kdo bi bil najbolj primeren vodja slovenske desnice. Največ vas je glasovalo za prvaka opozicije Janeza Janšo.

Mediaspeed
Janez Janša in Urška Bačovnik

Voditelj opozicijske stranke SDS Janez Janša, ki je na čelu stranke že več časa kot predsedniki vseh ostalih parlamentarnih strank skupaj, je v naši anketi dobil 43 odstotkov glasov.

S tem odstotkom je 57-letni v Grosupljem rojeni politik, ki je bil tudi že dvakrat predsednik vlade, prehitel Ljudmilo Novak. Predsednica Nove Slovenije je v anketi dobila 34-odstotno podporo in tako ni veliko zaostala za Janšo, s katerim še naprej nista ravno v najboljših odnosih. Ti so se še dodatno poslabšali po zadnjem nastopu Ljudmile Novak, ko je na shodu opozorila, da mora desnica postati bolj demokratična, s čimer je merila prav na Janšev način vodenja in izključevanja tistih, ki ne delijo njegovega mnenja.

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je pred kratkim ustanovil Novo ljudsko stranko in s tem požel veliko negodovanja v že obstoječi Ljudski stranki, je v anketi dobil 10 odstotkov vaših glasov.

Šest odstotkov glasov pa je dobil Marko Zidanšek, predsednik omenjene Ljudske stranke, ki je na zadnjih volitvah izpadla iz parlamenta.

Najmanj glasov je dobil Blaž Vodopivec, zanj so glasovali štirje odstotki. Vodopivec je pred kratkim izstopil iz SDS in najavil, da bo ustanovil novo liberalno stranko.

Prav toliko glasov je dobil tudi Aleš Primc, ki je prav tako napovedal, da bo ustanovil novo desno usmerjeno stranko.