Mestna zveza tabornikov

Taborniki praznujejo 20 let

P.R.
23. 4. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljubljana praznuje 20 let aktivnega delovanja, jubilej pa obeležujejo z zabavnim koncem tedna.

mestna zveza tabornikov ljubljana
Vstop na Taborniški feštival je prost in namenjen vsem generacijam.

Program ljubljanske taborniške zveze vsako leto sooblikuje več kot 1500 otrok in mladih.

Kot je povedal Andrej Lenič iz zveze, bo pestro predvsem danes in jutri, ko se bodo odvili tradicionalni Taborniški feštival, glasbeni koncert in Urbani izziv. Letos se bodo povezali tudi z Zeleno prestolnico Evrope.

Taborniki bodo danes med 10. in 14. uro zasedli park Tivoli, kjer se bo odvil tradicionalni Taborniški feštival. Mladim bo namenjenih več kot 50 različnih delavnic s taborniško, naravovarstveno, športno, izobraževalno, kulturno in družbeno tematiko.

Obiskovalci se bodo lahko med drugim preizkusili v streljanju s katapulti, smučanju in adrenalinski delavnici. Posebno pozornost bodo namenili delavnicam z aktualno družbeno in okoljevarstveno tematiko, pri čemer bo zveza sodelovala s Slovensko filantropijo, Unicefom pa tudi ljubljansko občino, saj bo dogodek potekal v povezavi z nazivom zelena prestolnice Evrope 2016.

Pri izvedbi delavnic bodo sicer tudi letos poleg tabornikov sodelovale še druge organizacije, med drugimi policija, vojska, reševalna služba in zavod za gozdove.

Nedelja pa bo namenjena adrenalinsko-športnemu Urbanemu izzivu, enodnevnemu dogodku s 30 vznemirljivimi telesnimi in miselnimi preizkušnjami, ki bodo v pogon spravile 50 tekmovalnih ekip v središču prestolnice.