Krhki živci

Lajanje krivo, da jo je skupil lastnik psa

Janja Ambrožič/Dolenjski list
22. 4. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Lajež zna biti moteč, a da bi samo zaradi tega kdo koga poškodoval, je težko verjeti. V Črnomlju naj bi 39-letni Niko Stariha najprej lastnika psa udaril z desko, potem pa še s pestjo in ga huje poškodoval.

Janja Ambrožič

Tak je očitek tožilstva, ki je za Stariho v primeru priznanja povzročitve hude telesne poškodbe in izreka dveh groženj, prva naj bi bila namenjena lastniku psa ter njegovi ženi, drugo pa je zapisal v pismu že nekaj dni prej, ko je bil še v koprskem zaporu, predlagalo dve leti in osem mesecev zapora.

Ker se je Stariha, ki je v priporu od 4. marca, na predobravnavnem naroku izrekel za nedolžnega, se bo konec maja začelo sojenje.

Nov človek

"Imam kompulzivno motnjo in se bolje izražam pisno kot ustno," je na naroku med drugim dejal obdolženi, ki je predlagal, da se med sojenjem zasliši kinologa, ki bo povedal, zakaj je pes oškodovanca podivjal, pa tudi strokovnjakinjo iz uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, od katere pričakuje, da bo potrdila, da je zdaj popolnoma druga oseba, kot je bil pred prestajanjem kazni zapora.

Skočil čez ograjo

Stariha je 4. marca hodil po pločniku v Črnomlju, ko je pri hiši nanj začel lajati pes. Kosmatinec je bil na dvorišču, a očitno ga je kljub temu tako razjezil, da je lastniku rekel, naj ga utiša, ker nanj ne sme lajati. V tistem naj bi preskočil ograjo in začel loviti psa, ki je bežal pred njim.

Obtožba mu očita, da je v trenutku, ko je lastnik prišel iz hiše, zgrabil dva metra dolgo desko in ga udaril po glavi. Očitno je bil možakar še toliko priseben, da mu je uspelo desko Starihi izbiti iz rok, a nato naj bi ga obdolženec s pestjo udaril po nosu. Lastnik psa naj bi potem Stariho podrl na tla in ga tam zadrževal do prihoda policistov, ki jih je poklicala njegova žena.