Elan

Je na vidiku rešitev za skakalne smuči?

E.R./STA
22. 4. 2016, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na Smučarski zvezi Slovenije so po odločitvi Elana, da proda program skakalnih smuči, povedali, da je v pogovorih za prevzem izdelave skakalnih smuči na vidiku realna, kakovostna in verodostojna rešitev.

STA
Ko bodo predstavniki nove blagovne znamke dokumentacijo predložili, bo zveza podpisala pogodbo z novim opremljevalcem.

Na zvezi trenutno čakajo na ustrezno dokumentacijo, da se bodo smuči pod novo blagovno znamko lahko uporabljale skladno s pravili Mednarodne smučarske zveze.

Kot so sporočili,  bo rešitev omogočala, da bodo skakalke in skakalci tekmovali s skakalnimi smučmi vrhunske kakovosti, v kolikor se bodo za njih odločili. Hkrati pa bodo smuči pod novo blagovno znamko na voljo tudi članom skakalnih klubov.

Ko bodo predstavniki nove blagovne znamke dokumentacijo predložili, bo zveza podpisala pogodbo z novim opremljevalcem. Pogovori o prevzemu proizvodnje so sicer potekali s Petrom Slatnarjem, ki izdeluje vezi za skakalne smuči.

Želijo postati vodilni za alpske smuči

Spomnimo: vodstvo Elana, ki ima od lani poleti novega lastnika, je v torek sporočilo, da bodo izločili program proizvodnje skakalnih smuči in da želijo zanj poiskati prevzemnika. Za to so se odločili zaradi novih strateških usmeritev razvoja blagovne znamke Elan, in sicer se želijo usmeriti na trge z razvitimi zimskimi športi, njihova ambicija pa je postati najbolj inovativna blagovna znamka med smučkami za alpsko smučanje, so navedli.

Odločitev je dvignila veliko prahu. Jasnič je v sredo dejal, da je odločitev vodstva Elana velik udarec in da iščejo rešitve, da bi proizvodnja skakalnih smuči ostala v Sloveniji. Začudilo ga je, da v Elanu "niso znali povezati izjemne zgodbe letošnje Planice ter Petra Prevca in Japonke Sare Takanshi, skupnih zmagovalcev minule zime."

Za sindikat v Elanu je bila odločitev šok. "Nerazumljivo je, da artikel, po katerem je Elan v zadnjem času še posebej prepoznaven, v najboljšemu trenutku ugasnemo," je v torek povedal predstavnik Elanovega sindikata Dušan Ferjan.