Razpis NLB

Kdo bo novi šef?

G.G./STA
22. 4. 2016, 08.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nadzorni svet NLB je danes na spletnih straneh banke objavil razpis za predsednika uprave banke. Razpis je odprt do 10. maja, 28. aprila pa bo objavljen tudi na kadrovski strani britanskega časnika Financial Times. Največjo slovensko banko sicer po odstopu Janka Medje začasno vodi Blaž Brodnjak.

sta
Razpis je odprt do 10. maja.

Medja je po nekaj več kot treh letih vodenja banke in skoraj dve leti pred iztekom mandata odstopil v začetku februarja, potem ko je pred februarsko skupščino postajalo vse bolj jasno, da je izgubil zaupanje države kot lastnika in bi ga zelo verjetno kmalu razrešili z vrha banke.

Vodenje banke je nato prevzel dotedanji član uprave Brodnjak. Ob Medjevem odstopu sta se sicer kot potencialna naslednika na čelu Nove Ljubljanske banke (NLB) omenjala nekdanji član uprave David Benedek in zadnji predsednik uprave Probanke pred pripojitvijo k DUTB Igo Gruden, v zadnjem času pa je v medijih kar nekaj ugibanj, da bi na čelu največje slovenske banke lahko ostal kar Brodnjak.

NLB je sicer v občutljivem položaju, ko se začenja postopek prodaje banke, poleg tega pa jo pretresa tudi zadnji odstop nadzornikov Janka Gedriha, Antona Ribnikarja in Antona Macuha, še preden so ti sploh dobili oceno primernosti Evropske centralne banke v vlogi bančnega nadzornika.