Slovenija

Sanacija skalnega podora za Cerarja primer dobre prakse sodelovanja

STA
4. 4. 2016, 21.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil sprejema v zahvalo za pomoč in delo pri sanaciji skalnega podora v Trbovljah, ki ga je priredila županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič. V nagovoru je izpostavil, da je bil projekt sanacije skalnega podora primer dobre prakse sodelovanja vseh vpletenih.

Nova cesta v bližini cementarne v Trbovljah.

Odločitve so bile namreč sprejete hitro, dela na terenu pa vodena zgledno in strokovno. Tako je bila cesta v dobrem mesecu dni po zasutju sanirana in predana prometu, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Premier se je zahvalil vsem vpletenim, pri tem je izpostavil predvsem napore ministrstva za infrastrukturo, Direkcije RS za infrastrukturo, koncesionarjev, Slovenske vojske, gasilcev, alpinistov in Občine Trbovlje, "ki so omogočili, da so bila dela izvedena v izredno kratkem času, kakovostno in usklajeno med vsemi sodelujočimi".

Sanacija je stala milijon evrov

Sanacija podora in cestišča je stala milijon evrov (brez DDV) in je bila plačana z interventne postavke državnega proračuna.

Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič je posameznicam in posameznikom, ki so na takšen ali drugačen način pripomogli k uspešni vzpostavitvi cestne povezave, podelila zahvale. Ob tem se je posebej zahvalila tudi predsedniku vlade in ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču za njuno zavzemanje za čim hitrejšo in učinkovito izvedbo projekta.

V bližini trboveljske cementarne je 20. februarja letos prišlo do skalnega podora. Skale so močno poškodovale cesto, krajani pa so začasno ostali celo brez vode in elektrike ter telekomunikacijskih povezav. Sanacija je bila zahtevna, saj je bilo treba najprej poskrbeti za varnost.