Slovenija

Naslednje leto iz Revoza prihaja nov clio

Erika Repovž
17. 3. 2016, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V novomeškem Revozu, kjer od leta 1993 že izdelujejo clio, bodo prihodnje leto začeli izdelovati njegovo novo izpeljanko, kar odpira številna nova delovna mesta.

Clio se kot prodajna uspešnica vrača v Revoz.

Kot je za našo spletno stran povedala Nevenka Bašek iz Revoza,  izdelava Clia 4 prinaša nove možnosti širitve in predvidoma nekaj sto novih delovnih mest. 
Novega clia bodo izdelovali v treh Renaultovih tovarnah, poleg Revoza še v Flinsu v Franciji in  v turški Bursi. V Revozu poudarjajo, da se clio v Novo mesto vrača zaradi prodajnega uspeha, saj prodaja clia iz leta v leto narašča,  hkrati pa gre za enega redkih avtomobilskih modelov, ki izstopa iz običajnih okvirov življenjskega cikla posameznega vozila. Renault je sicer lani,  v četrtem letu njegove proizvodnje prodal 409.000 cliov 4, kar je osem odstotkov več kot predlani.

Renaultovo odločitev za dodatno proizvodnjo omenjenega modela v Novem mestu so v Revozu pojasnili s tem, da v tovarni v Flinsu, ki proizvaja clio 4 in avtomobilski model zoe, hkrati pa se tam pripravljajo na začetek proizvodnje nissana micra, izdelave clia 4 ne morejo okrepiti.

Tega ne zmorejo niti v Bursi, kjer pri proizvodnji clia, clia grandtour in fluencea že obratujejo v treh izmenah, so povedali.

K odločitvi za novomeško tovarno so prispevali tudi njena usposobljenost, visoka kakovost in razpoložljive proizvodne zmogljivosti, so še sporočili iz Revoza.

Renaultov model clio so v Revozu prenehali izdelovati konec aprila lani, skupaj pa so izdelali skoraj poldrugi milijon njegovih inačic clio II. V Revozu so ob koncu leta zaposlovali 2100 ljudi.