Slovenija

V Sindikatu policistov Slovenije se branijo, da gre za zasebno komunikacijo na facebooku

STA
4. 3. 2016, 14.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Sindikatu policistov Slovenije so se danes odzvali na objave, da so se znotraj sindikata dogovarjali o prometni kontroli ministra Borisa Koprivnikarja.

STA
Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič bo nadaljevanje svojega mandata vezal na zaupnico članstva na izrednem kongresu sindikata.

Pogovori na Facebooku so dejansko bili, priznavajo. Ali je v medijih objavljena korespondenca pristna, pa ne morejo potrditi, saj da z avtentično korespondenco ne razpolagajo. Dodali so le, da je šlo za zasebno komunikacijo znotraj več zaprtih skupin članov sindikata.

Glede na anonimno pismo s priloženimi posnetki dopisovanj na Facebooku je bil v dogovarjanjih o postopku, v katerem so lani ustavili ministra za javno upravo Koprivnikarja in opravili preizkus alkoholiziranosti, udeležen tudi predsednik sindikata Zoran Petrovič. Zato so se pojavili tudi razmisleki, ali bi moral kot predsednik sindikata odstopiti.

S sindikata so danes sporočili, da je Petrovič nadaljevanje svojega mandata vezal na zaupnico članstva na izrednem kongresu sindikata, ki bo po zaključku stavke. Izvajanje stavkovnih aktivnosti in skrb za pravice zaposlenih pa trenutno ostaja prioriteta sindikata.

Pri tem so dodali, da sta sindikat in njegov predsednik deležna številnih napadov in poskusov diskreditacije. "Več kot očitno je, da je Sindikat policistov Slovenije moteč faktor zaradi nepopustljivega zastopanja interesov vseh zaposlenih, zato se skuša omejiti njegova učinkovitost," so zapisali.