Slovenija

FOTO: Luknja ob luknji na občinski cesti Šentrupert-Ravne

M.Ž. / Dolenjski list
3. 3. 2016, 12.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bralec iz Šentruperta je na uredništvo Dolenjskega lista poslal fotografije občinske ceste Šentrupert-Ravne, ki je na nekaterih delih praktično neprevozna zaradi udarnih jam na cestišču.

Bralec iz Šentruperta
Občinska cesta Ravne - Šentrupert ima globoke udarne jame.

Bralec iz Šentruperta

»Na občini obljubljajo že dalj časa, da bodo zadevo sanirali, vendar je ostalo samo pri obljubah. Dež sneg in sol cesto samo še bolj uničuje. Veliko je bilo že primerov, ko so vozniki predrli gumo na vozilu in klicali na občino. Dobili so odgovor, da njih to ne zanima ter da naj se vozijo bolj počasi in ne bo prihajalo do tega,« je zapisal braelc v spremnem tekstu.

Za pojasnilo smo se seveda obrnili na šentrupertsko občinsko upravo, kjer so pojasnili, da stanje na cestah redno spremlja izvajalec vzdrževanja občinskih cest. »Med odseki cest, kjer je potrebno sanirati poškodbe, ki so nastale zaradi vremenskih razmer, kot so sneg, zmrzal in deževje, je tudi omenjena občinska cesta Ravne-Šentrupert. Izvajalec vzdrževanja občinskih cest je že izdal nalog za sanacijo poškodb vozišča na tem odseku ceste in bo izvedena še tekom tega tedna,« so obljubili.

Kar se tiče očitka našega bralca, da občine po besedah voznikov, ki so ostali s predrto pnevmatiko, to ne zanima, pa so zatrdili, da je trditev neresnična, saj nihče od sodelavcev takšne izjave ne bi podal. Če pa je v to 100-odstotno prepričan, ga lepo prosijo, da sporoči ime in priimek te osebe, ker se je s takšnim sodelavcem potrebno pogovoriti in uvesti določene ukrepe.

Bralec iz Šentruperta