Slovenija

V letalo Adrie Airways udarila strela

T.C.
3. 3. 2016, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kot poročajo na portalu Sierra5.net, je v letalo Adrie Airways v ponedeljek na letu iz Ljubljane v Podgorico udarila strela. Varnost potnikov v nobenem trenutku ni bila ogrožena.

sierra5.net / borut podgoršek

V letalo Adrie Airways, na letu iz Ljubljane v Podgorico z oznako leta JP852, je v ponedeljek, 29. februarja, nad področjem Lovćena, udarila strela. Po informacijah je udar povzročil škodo na pokrovu radarja letala, zato je letalo še vedno prizemljeno na letališču v Podgorici.

Šlo je za letalo Canadair Regional Jet 900. Na omenjenem letu je bilo 46 potnikov in štirje člani posadke, nihče izmed njih pa v dogodku ni bil poškodovan. Eden izmed potnikov je povedal, da udara sploh niso čutili, le nekoliko jih je prestrašil zelo močan blisk svetlobe v bližini letala.

sierra5.net / borut podgoršek

Povratni let je prevzelo drugo letalo Adrie Airways, tako, da let v Ljubljano ni bil odpovedan. Kot je povedala predstavnica Adrie Airways, se pokrov, kamor je udarila strela, nahaja izven območja Faradejeve kletke, kamor sodi potniška kabina in s tem zaščiti potnike ter člane posadke pred tovrstnimi naravnimi pojavi.

Udari strel v letalo sicer niso nič posebnega, piše Borut Podgoršek s portala Sierra5.net in tudi posadka Adrie Airways ni imela nikakršnih težav pri nadaljevanju leta do letališča v Podgorici.