Slovenija

Iskanje rešitve za propadajoče bohinjske hotele se nadaljuje

pr
26. 2. 2016, 17.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kot najbolj obetavna se je pokazala varianta, da bi država odkupila hotele, občina pa bi organizirala podjetje za njihovo upravljanje in prenovo.

Bohinj.si
Bohinjski hoteli ležijo v nacionalnem parku, ki je v upravljanju države.

STA
Franc Kramar, bohinjski župan

Ta teden se je bohinjski župan Franc Kramar srečal z lastnikom propadajočih hotelov Zmagom Pačnikom, ki je potrdil, da je pripravljen odprodati hotele, če bo država pristopila k predlagani rešitvi. "Takšna rešitev, ki jo je minister ponudil za Savo Turizem, se mi tudi za primer hotelov v Bohinju zdi idealna," je dejal Kramar. Ob tem je dodal, da gre vendarle za hotele, ki ležijo v nacionalnem parku, ki je v upravljanju države. "Tako bi država lahko pokazala naklonjenost temu območju in zagotovila, da bi bila turistična ponudba na nivoju," je izpostavil Kramar. Kot je spomnil, hotela Zlatorog in Bellevue samevata in propadata, hotel Ski, hostel Pod Voglom in hotel Bohinj pa so v najemu in trenutno delujejo. Popolna oživitev hotelov bi za bohinjski turizem pomenila dodatnih 100.000 nočitev na leto in lepšo turistično podobo kraja.

Kramar je na gospodarskega ministra naslovil odprto pismo.

RAZPRAVA V MARCU

Kramar se je v zadnjih desetih letih že na različne načine trudil reševati ta veliki problem bohinjskega turizma. Meni, da je rešitev, ki jo je v odprtem pismu 1. februarja predlagal ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku, v tem trenutku edina realna. O Kramarjevi pobudi bodo na gospodarskem ministrstvu razpravljali v drugem tednu marca.