Zanimivosti

Nemški kralj Fitzek mora v ječo

G.G.
26. 2. 2016, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sodišče v Wittenbergu je samoklicanega nemškega kralja Petra I. Fitzka obsodilo na sedem mesecev zaporne kazni zaradi večkratne vožnje brez vozniškega dovoljenja.

Peter Fitzek (levo) bo moral v zapor.

Kontroverzni Fitzek je leta 2012 v Wittenbergu na lastno pest razglasil Nemško kraljevino in se okronal za nemškega kralja. Z gnusom je vrnil vozniško dovoljenje, ki mu ga je izdala Zvezna republika Nemčija in si naredil svoje, kraljevsko.

Od oktobra 2012 do septembra 2013 so ga policisti osemkrat ustavili, Fitzek pa jim je zmeraj pokazal kraljevsko vozniško dovoljenje, kar ni prepričalo mož postave. Globe in opomini navadnih policistov niso ganili kralja Fitzka. Še naprej se je vozil brez pravega nemškega vozniškega dovoljenja. Ko so ga v lanskem letu policisti dvakrat ustavili, jim je pod nos pomolil ponarejeno paragvajsko vozniško dovoljenje.

Včeraj je moral Fitzek stopiti pred sodnike v Wittenbergu, ki niso pokazali razumevanja za njegove rojalistične težnje. Obsodili so ga na sedem mesecev zapora.

Fitzkek pa v sodni dvorani ni bil slabe volje. Obravnavo je izkoristil za medijsko promocijo. Sodnika je med drugim opomnil, naj ga naziva z "njegovo veličanstvo" in z Peter I.

Vožnja brez vozniškega dovoljenja pa ni bilo edino pobalinstvo Petra Fitzka. Obsojen je bil že zaradi zavarovalniške goljufije.