Slovenija

Razburkani časi za Slovence

P.K.
31. 12. 2015, 22.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pogled v prihodnost

P.K.
Jasnovidka Rina za nas gleda v prihodnost.

Novogoričanka Rina vidi »dlje«. S pomočjo kart in jasnovidnosti lahko predvidi, kaj prihaja. Našo ekipo je povabila na dvourno seanso in napovedala, kaj nas čaka v letu 2016.

Leto, ki prihaja, ne bo bistveno slabše, kot je iztekajoče se leto, a tudi kaj posebno bolje ne bo.

Enaintridesetletnica, ki smo jo obiskali na njenem domu, je sicer svobodna umetnica, ki lahko tistim, ki želijo, odstre tančice tega, kar v njihova življenja šele prihaja. Ob prelomnici – prehodu v novo leto  je tudi nas zanimalo, kaj lahko s svojim darom in znanjem predvidi za Slovenijo.

»Ne napovedujem katastrof«

»V nasprotju z večino vam ne bom povedala nič posebno 'črnega'. Mnogi znani jasnovidci, od Nostradamusa do Babe Vange, so že za letošnje leto napovedovali vojne, druge usodne dogodke in na splošno pogubne katastrofe ali celo konec sveta. Jaz bom raje rekla, da bo razburkano, včasih neverjetno, a nikakor ne tako dramatično, kot menijo omenjeni,« svoj uvid na začetku strne Rina.

2016 bo prelomno leto za gospodarstvo. Če bodo ukrepali, bo v letu 2017 zaznati izboljšanje, sicer bo kriza še bolj dramatična.

Poudari, da bo v prihodnjem letu v ospredju moč. »Tisti, ki je imajo veliko, jo bodo še utrdili in dodobra izkoristili. Tu imam v mislih predvsem politike in druge vplivneže, ki 'vrtijo' svet. Slovenske tajkune spet čaka racija; plačati bodo morali za svoje grehe. Vidim veliko uspešnih kriminalističnih akcij. Kar nekaj jih bo pristalo na sodiščih, nekateri celo v zaporu.«

V politiki bo pestro

»Kar se našega političnega prostora tiče, bo v ospredje spet stopil Janez Janša, ki se zadnje čase sicer drži nekoliko bolj v ozadju. Znova se bo začel pojavljati v javnosti in njegova stranka bo, kot že kaže, imela največ podpore. Cerarjeva vlada bo naslednje leto bolj stabilna, ne bo padla, čeprav brez afer in nagajanj ne bo šlo,« pravi Rina in dodaja, da bo vse skupaj precej umazano. Sogovornica omenja tudi možnost prihoda novih imen v politični svet.

P.K.
Rina s pomočjo kart vidi to, kar šele prihaja.

Glede gospodarstva in novih delovnih mest ne bo nič novega. Žal se tu stanje ne bo popravilo. Revščina bo še vedno huda, celo še hujša, a bo vedno več tudi dobrodelnosti, tako da bodo tisti, ki lahko, pomagali tem, ki imajo manj. V gospodarskem smislu bo leto 2017 odločujoče, kar pomeni, da če v letu 2016 vlada ne bo sprejela pravih odločitev – ukrepov, bo leta 2017 podoba slovenskega gospodarstva zelo, zelo kruta, malodane katastrofalna, ljudje pa bolj lačni.

Soočenja s preteklostjo

Pretresla bo huda bolezen dveh znanih Slovencev. Od nas se bo nenadno poslovil tudi spoštovani in ugledni gospod. Na ravni posameznikov bomo mnogi imeli opravka s preteklostjo; treba bo plačati stare račune, napredovati  rasti v sebi, sicer nas čakajo ovire, bolezni, ki nas bodo soočile z dvojim: ali kaj spremeniti in živeti ali pa ostati isti in umreti. Veliko bo duševnih bolezni in kapi, v tujini tudi »čudnih« epidemij.

P.K.
Slovenci bomo še v razburkanih razmerah.

»V nasprotju s tujino Slovenija ostaja razmeroma varna država. Vidim pa pri nas precej uporov, morda celo uspešnih. Sindikati, gibanja in druga povezovanja se bodo krepili in vladi in drugim odločevalcem pokazali, da se bodo morale stvari spremeniti.

Narod bo pokonci držal šport, saj se nam obeta nekaj krasnih uspehov, nekaj v ekipnih športih poleti, nekaj pa pri mlajših posameznikih že pozimi. Brata Prevc bosta izjemna. Vidim afero v povezavi s financami in človekom, ki smo ga do zdaj prek medijev videli v čisto drugačni luči.Begunci bodo še prihajali. Še en večji val bo spomladi, a nevšečnosti glede tega ni pričakovati. Bodo pa spet v igri bodeča žica, huda nestrpnost in strah ter nesprejemanje.«

Pretijo naravne nesreče

Naravne katastrofe so del naših življenj in tudi v prihodnjem letu ne bo nič drugače. Poplave in plazovi ter potresi bodo najbolj na nas prežali spomladi in jeseni, na udaru bosta predvsem zahod in osrednji del države. Poletje bo razmeroma mirno, bo pa huda suša, kar za kmete ne obeta nič dobrega.