Slovenija

Lepe misli

Sašo Avramovič
23. 11. 2015, 18.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Policisti med stavko ne sankcionirajo manjših kršitev. Če recimo nepravilno parkiramo, nam namesto globe zaželijo lep dan in zraven dodajo lepo misel.

Twitter
Policisti so ji namesto globe zaželeli lep dan, obenem pa pripisali lepo misel.

Prejšnji teden so modri angeli uradno začeli stavkati. Med stavko, ki bo trajala do izpolnitve zahtev, bodo izvajali vse tiste naloge, ki jih zaradi omejenega načina stavke po zakonu morajo.

»Lep dan vam želimo«

Napovedi o tem, da bodo med stavko izvajali vse interventne naloge in se odzivali na vse telefonske klice, ne bodo pa sankcionirali manjših kršitev, so se uresničile. Ena izmed uporabnic twitterja je namreč napačno parkirala, policisti pa so ji namesto globe na belem listu papirja zaželeli lep dan, obenem pa pripisali Gandhijevo misel: »Če želiš videti spremembo v svetu, moraš ti biti ta sprememba.«

Facebook
Zaposleni v policiji objavljajo skupinske fotografije z napisom Tudi mi smo sindikat.

Kritični do Cerarjevih izjav

Premier Cerar je sicer stavko policistov, medtem ko v Evropi vladajo napete varnostne razmere, označil za neodgovorno in nedostojno za policijo. »Edini v Evropi smo, kjer policija stavka, in to je sramota,« je dejal. Policisti pa so nad njegovimi besedami kritični. Prav te izjave so v policijskih vrstah tudi sprožile posebno akcijo, v kateri zaposleni v policiji objavljajo skupinske fotografije, na katerih z napisom Tudi mi smo sindikat sporočajo, da za stavkovnimi zahtevami ne stojita sindikata, ampak vsi zaposleni v policiji.