Črna kronika

Preplah zaradi otroškega raketometa

robert marin
23. 11. 2015, 18.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov prestopnikov pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Raketomet igrača.

10. Na Ulici pod kostanji v Celju so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Lastnik pogreša očala, opekač kruha in USB-ključek.

9. V okolici Šentruperta so tatovi iz odklenjene stanovanjske hiše odnesli električno orodje in zamrznjeno meso, lastnika pa oškodovali za okrog 500 evrov.

8. Na Lepi njivi pri Mozirju so nepridipravi vlomili v počitniško hišico. Lastniki pogrešajo vodovodno pipo in akumulator.

7. Koprski policisti so obravnavali 37-letnika iz Podgrada, ki je najprej skakal po lokalu in kršil javni red in mir, nato pa še po cesti in oviral promet. Ker se ni pomiril niti po prihodu patrulje na kraj, mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

6. V Bereči vasi pri Metliki je neznanec vlomil v zidanico. Lastnik pogreša lovsko puško in dokumente. Škode je za okrog 300 evrov.

5. Na mejnem prehodu Starod so policisti pri kontroli 42-letnega Hrvata ugotovili, da se je izkazal s ponarejenim potnim listom. Ponaredek so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

4. Iz stanovanjske hiše na območju Ajdovščine so neznanci ukradli masažno kad, vredno okrog 1400 evrov.

3. Ljubljanski policisti so imeli v postopku voznico volkswagna, ki je po avtocesti od Loma proti Uncu vozila s polžjo hitrostjo in ovirala promet, na odstavnem pasu pa je nameravala obrniti proti Ljubjani. Policisti so jo opazili sami, nanjo pa so opozorili tudi drugi vozniki s klici na 113. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ženska za volan sedla pijana kot čep; alkotest ji je nameril kar 1,3 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Treznila se je na policijski postaji, avto pa so ji zasegli. Za podvig ji sledi kazenska ovadba.

2. S pašnika v Knežaku je nekdo ukradel konja. »Gre za belo-rjavo žival pasme šetlandski poni. Vreden je 400 evrov. Lastnik je podal predlog za pregon,« so pojasnili primorski polcisti.

1. Delavec iz Centra za predelavo odpadkov Dolga poljana v Ajdovščini je prijavil, da so v smeteh našli »raketomet ali nekaj podobnega«. Na kraj so bili nemudoma napoteni kriminalisti in policisti, a se je izkazalo, da je šlo za lažen preplah. »Pri ogledu sta kasneje sodelovala tudi bombna tehnika iz protibombne zaščite Specialne enote Generalne policijske uprave iz Ljubljane, ki sta v zvezi z najdbo med drugim ugotovila, da ne gre za orožje, ampak za šolsko – plastično – izvedenko raketometa jugoslovanske izdelave,« so pojasnili goriški policisti