Slovenija

V Ljubljani moški želel ugrabiti deklico

sr
19. 11. 2015, 06.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Oče Željko išče pogumno Slovenko, ki je pred ugrabitvijo rešila njegovo hčerko.

Arhiv Svet24
.Domnevno kaznivo dejanje se je zgodilo na križišču Kajuhove in Zaloške ceste, le streljaj stran od PP Ljubljana Moste (Fotografija je simbolična).

Včeraj smo lahko po eni izmed radijskih postaj lahko slišali pretresljivo zgodbo očeta Željka, ki bi kmalu lahko ostal brez svoje hčerke. Sredi belega dne in sredi Ljubljane je namreč moški želel zagrešiti kaznivo dejanje ugrabitve, žrtev pa bi postala njegova nič hudega sluteča hči.

Domnevno kaznivo dejanje se je zgodilo na križišču Kajuhove in Zaloške ceste. Oče Željko ga je po pričevanju hčerke v telefonskem pogovoru za naš časopis opisal takole: »Hči se je sprehajala po pločnikuz nahrbtnikom na ramenih. Kar naenkrat jo je za nahrbtnik in oblačila začel vleči neznan moški. Hči se je otepala na vse možne načine in poskusila priklicati pomoč. V bližini je dogodek opazila ženska, ki je bila tam z vozičkom in otrokom. Voziček je pustila ob strani in priskočila na pomoč moji hčerki. Moškega je odrivala in tako pomagala hčerki zbežati stran. Moški se je zatem usedel v avto in odpeljal.«

Družina je nato dogodek prijavila policiji, a še vedno ostaja neznano, kdo je bila pogumna gospa, ki je rešila Željkovo hči. Oče zato poziva, da se gospa oglasi na policijski postaji in pomaga razjasniti še nekaj nejasnosti, v prvi vrsti pa zato, da se ji bo lahko iz srca zahvalil, je še povedal oče.

Dogodek smo preverili tudi na Policijski upravi Ljubljana, kjer so pritrdili, da policisti intenzivno preverjajo okoliščine dogodka, vendar po do sedaj zbranih obvestilih ne morejo potrditi, da je bilo storjeno kaznivo dejanje poskusa ugrabitve.