Slovenija

Po napadu v Parizu ogrožena tudi varnost v Sloveniji?

STA
14. 11. 2015, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Policija ocenjuje, da je ogroženost Slovenije po terorističnih napadih v Parizu še zmeraj nizka. V Sloveniji vse poteka normalno, varnostne razmere pa so stabilne, je ob današnjem obisku begunskega centra v Dobovi zatrdil državni sekretar ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic.

STA
Policisti so zavarovali kraj.

Kot je še dejal, bodo stanje na ustreznih ravneh še danes celovito ocenili in sprejeli ustrezne ukrepe. Ko bodo naredili celovito oceno, pa se bodo odločili za ukrepe, če bodo ti potrebni, je poudaril.

Glede morebitnega sklicanja sveta za nacionalno varnost je Šefic dejal, da bo glede tega odločil predsednik vlade Miro Cerar. Dodal je, da se bo pa zelo verjetno na operativni ravni sestal sekretariat sveta za nacionalno varnost.

Glede možnosti zaprtja meje s Hrvaško je Šefic še odgovoril, da glede tega ni bilo govora in da o takem ukrepu ne razmišljajo.

Na Generalni policijski upravi pa so za STA pojasnili, da je policija v povezavi s terorističnimi napadi v Franciji takoj začela z izvajanjem potrebnih operativnih ukrepov. Sodelujejo z vsemi varnostnimi agencijami v Sloveniji in tujimi varnostnimi organi. Zaenkrat ocenjujejo, da je ocena ogroženosti v Sloveniji še zmeraj nizka.