Svet

PARIZ: Nemška nogometna reprezentanca prenočila na stadionu

STA
14. 11. 2015, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Svetovni prvaki v nogometu Nemci so noč zaradi terorističnih napadov v Parizu prebili kar na stadionu Stade de France, kjer so sinoči odigrali prijateljsko tekmo s Francijo (0:2). Vodstvo elfa je bilo mnenja, da bo za igralce varneje, če ostanejo kar na stadionu in se ne vozijo na drugi konec mesta, ki so ga ponoči pretresli teroristični napadi.

Pred in med včerajšnjo prijateljsko tekmo med Francijo in Nemčijo so v neposredni bližini stadiona Stade de France, ki bo prihodnje leto 10. junija gostil uvodno tekmo evropskega prvenstva, odjeknile tri eksplozije, gledalci in nogometaši so bili sprva mnenja, da gre le za pirotehniko. A kmalu so se pokazale razsežnosti terorističnega napada, ki je po doslej znanih podatkih zahteval 128 smrtnih žrtev in ob tem poškodoval preko 200 oseb.

Nemška nogometna reprezentanca je zato sinoči raje ostala na stadionu in ni tvegala vožnje do hotela. Ekipa je z letalom danes zjutraj že prispela na letališče v Frankfurt, naslednja prijateljska tekma proti Nizozemski v torek pa naj ne bi bila pod vprašajem, čeprav se bo vodstvo ekipe svetovnih prvakov o tem dokončno odločalo v nedeljo.

"Ob polčasu nismo o tem nič govorili, saj nismo želeli panike med ljudmi. Ob koncu tekme sem igralcem povedal, kaj se dogaja, ob tem pa bi rad svojcem žrtev izrekel sožalje," je danes dejal predsednik Francoske nogometne zveze Noel Le Graet.

Francoska ekipa bi morala v torek igrati še prijateljsko tekmo proti Angliji v Londonu, Nemci v Hannovru gostijo Nizozemsko. Zaenkrat še ni znano, ali bosta tekmi na sporedu ali ju bodo iz varnostnih razlogov odpovedali.