Slovenija

Z Brnika po zimskem voznem redu na 21 destinacij

sta/mv
25. 10. 2015, 09.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V letalskem prometu je danes začel veljati zimski vozni red. Potniki lahko tako do 26. marca 2016 z Brnika z več kot 180 rednimi leti tedensko potujejo neposredno na 21 destinacij v 20 državah.

Facebook

V zimskem voznem redu 2015/2016 je ljubljansko letališče povezano z več destinacijami in tedenskimi leti kot lani. Adria Airways ohranja novo povezavo iz poletnega voznega reda v Berlin, kamor bo še naprej letel trikrat na teden. Adria sicer v zimskem času neposredno leti na 18 destinacij - Amsterdam, Bruselj, Kopenhagen, Pariz, Frankfurt, Istanbul, München, Praga, Priština, Sarajevo, Skopje, Moskva, Podgorica, Tirana, Berlin, Zürich, Dunaj in Varšava.

Iste destinacije kot poleti

Tuji redni letalski prevozniki v zimski sezoni ohranjajo iste destinacije kot poleti. Z 12 leti na teden se lahko potniki iz Ljubljane s prevoznikom Air Serbia odpravijo v Beograd, Turkish Airlines vsak dan leti v Istanbul, s prevoznikom Air France pa lahko potniki šestkrat tedensko poletijo v Pariz. Nizkocenovnika Easyjet in Wizz Air tudi pozimi letita v London, prvi vsak dan na letališče Stansted in drugi petkrat tedensko na letališče Luton. Wizz Air trikrat tedensko leti še na letališče Bruselj - Charleroi. Montenegro Airlines v zimskem voznem redu šestkrat na teden Ljubljano povezuje s Podgorico. S Swissom je mogoče v Zürich pozimi leteti štirikrat tedensko.

Zimski čarterji v Egipt in v Turčijo

Proti koncu zimske sezone, natančneje 1. marca, bo poljski letalski prevoznik Lot vzpostavil povezavo z Varšavo, kamor bo letel petkrat tedensko, so napovedali v Aerodromu Ljubljana. Število čarterskih povezav je primerljivo z lanskim. Najpogostejši zimski čarterski povezavi ostajata Egipt in Turčija, kamor lete v sodelovanju s turističnimi agencijami opravlja Adria Airways.