Kultura

Konec kultne serije

mv
25. 10. 2015, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kar trinajst let sta gostitelja Adam Savage in Jamie Hyneman izdelovala nore izume, razstreljevala ter se zabavala z vsemi vrstami takšnih ali drugačnih poskusov in izzivov. Seveda vse v imenu znanosti in seveda serije MythBusters.

facebook

A po 2950 poskusih, potem ko sta ovrgla ali potrdila 1050 mitov, zasnovala 900 zabavnih eksplozij, se bo par pozimi prihodnje leto poslovil od priljubljene serije. Discovery Channel je namreč obelodanil, da bosta na sporedu še zadnjo sezono, ki se bo začela januarja, niso pa povedali, kaj je razlog, da se bodo poslovili od Adama in Jamieja. Sta pa zato oba podala izjavi. "Ob delanju serije MythBusters sem neponovljivo spremenil svoje mišljenje kot oseba, umetnik in znanstvenik. Vesel sem, da se lahko poslovim z najboljšega TV-programa, kar sem ga kdaj ustvaril. Pogrešal bom ustvarjanje te serije," je povedal Savage. "Nikoli nisem sanjal, da bom na televiziji, še manj pa, da bom na njej tako dolgo s tako umsko izzivalno oddajo. Najbolje pa je, da sva vse to počela in imava še vedno vse prste na rokah in nogah," je povedal Jamie. 

facebook



Med njunimi oboževalci veliko znanih
Med ljubitelji serije so tudi številna znana imena, med katerimi so se nekateri tudi pojavili in pomagali pri določenih izzivih. Med njimi so Seth Rogen, James Cameron, Aaron Paul, Vince Gilligan, Sophia Bush in predsednik Barack Obama. Savage in Hyneman bosta serijo zaključila z nekaj največjimi miti, ki sta jih preskusila, od trikov z avti, viralnih posnetkov pa do raket in eksplozij.