Slovenija

Mariborska Snaga in avstrijski Palfinger podpisala pogodbo

T.C.
16. 10. 2015, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mariborsko javno podjetje Snaga in avstrijsko podjetje Palfinger sta v četrtek podpisala pogodbo, na podlagi katere lahko Palfinger začne z gradnjo lakirnice na zemljišču na Teznem, kjer naj bi delo našlo 50 ljudi.

Arhiv Svet24

Snaga je Palfingerju zagotovila 14-letno stavbno pravico na zemljišču.

Mariborska občina se je ob tem v ločeni izjavi zavezala, da bo v roku enega leta aktivno pristopila k iskanju nadomestnega zemljišča za Snago. Tako bo Palfinger lahko v končni fazi zemljišče tudi odkupil, so danes sporočili iz Snage.

sta

"Verjel sem, da bomo rešitev našli na tak način, da bodo zadovoljne vse ključne stranke," je po podpisu pogodbe povedal novi direktor Snage Cveto Žalik. Po njegovih besedah zdaj ni več ovir za gradnjo objekta, v katerem bo po zagotovilih Palfingerja dobilo delo do 50 ljudi.

Omenjeno 20.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče je Snaga kupila že pred dobrim desetletjem in ga ne uporablja za svojo dejavnost, meji pa na območje avstrijskega podjetja, ki želi tam zgraditi novo lakirnico.

Zaradi zapletov s podpisom pogodbe, s čimer naj bi bila celo ogrožena dosedanja delovna mesta v mariborskem obratu Palfingerja, je nadzorni svet Snage, ki ga vodi nekdanji direktor mestne uprave Damjan Lah, na začetku tega tedna razrešil dotedanjega direktorja Aleša Vajngerla in na njegovo mesto za eno leto imenoval nekdanjega prvega moža Nafte Lendava Cveta Žalika.

Snaga Maribor