Slovenija

Kljub nepravilnostim, Pahor ne vidi zadržkov pri imenovanju novih veleposlanikov

STA/G.G.
28. 8. 2015, 18.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor bo prihodnji teden zaključil postopke imenovanja novih veleposlanikov, potem ko je vlada danes ocenila, da kljub poročilom o nadzoru na veleposlaništvih, ki so ugotovila nepravilnosti, ni zadržkov za to, so danes sporočili iz Pahorjevega urada.

Mediaspeed

"V skladu z današnjim stališčem vlade bo predsednik republike v začetku prihodnjega tedna podpisal ukaze o imenovanju veleposlanikov v drugih državah in pri mednarodnih organizacijah," so sporočili iz urada.

Ob tem so dodali, da je Pahor ocenil, da je bila soglasna odločitev vlade glede kandidatov za veleposlanike pomembna za verodostojen zaključek postopka in uspešno opravljanje dela veleposlanikov.

Pahor je v luči poročila o nadzoru na veleposlaništvih, ki so prišla v javnost po odločitvi informacijske pooblaščenke in so razkrila številne nepravilnosti na več veleposlaništvih, ustavil vsa nova imenovanja veleposlanikov. Nato je vlado zaprosil, naj oceni, ali lahko poročila kakorkoli vplivajo na nadaljevanje postopkov.

Premier Miro Cerar je po današnji seji vlade dejal, da so opravili temeljito razpravo na temo poročil o nadzoru in postopkov imenovanj ter soglasno sklenili, da zadržkov za nadaljevanje ni.