Črna kronika

Roparju plen potegnil iz žepa

T.R.
28. 8. 2015, 17.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Z nečednimi nameni je nepridiprav prestopil prag bencinskega servisa v Škofji Loki, zagrozil prodajalcu, pograbil denar iz blagajne in pobegnil. Toda prodajalec se je pognal za njim in mu iz žepa potegnil plen, zatem je kaznivo dejanje zaupal policistom.

Thinkstock

Veliko poguma je pokazal prodajalec, ki je doživel bližnje srečanje z roparjem. 

Pretekli konec tedna se je Idrijčan z avtomobilom pripeljal na škofjeloško območje in na bencinskem servisu od prodajalca s silo in grožnjami zahteval denar. Ker mu ga prodajalec ni hotel izročiti, si je postregel sam – pograbil je denar iz blagajne. Po nečednem dejanju jo je ucvrl proč. A daleč ni prišel, saj se je prodajalec pognal za njim in ga ujel pri storilčevem avtomobilu. Pri tem je iznajdljivi prodajalec izkoristil roparjevo nepazljivost in mu ukraden denar vzel iz njegovega žepa. Tako se je ropar praznih rok odpeljal proti Žirem. 

Prodajalec je dejanje prijavil možem v modrem. Kmalu zatem so organi pregona nepridiprava izsledili in ga zaslišali. Poleg tega bodo zoper njega spisali kazensko ovadbo. Ob dogodku Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi v kranjski policijski upravi, svari: »Čeprav je žrtev v tem ropu denar pogumno dobila nazaj, opozarjamo, da je vendarle večja verjetnost, da se bodo storilci na pogumna ravnanja odzvali nasilno.« Policisti uslužbencem med drugim še svetujejo, naj ne štejejo gotovine pred strankami ali ob koncu delovnega časa pri odprtih vratih.