Črna kronika

Želeli so v Švico, obtičali pa v Čatežu

STA
28. 8. 2015, 16.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, so nekaj po polnoči v Čatežu ob Savi ustavili osebni avtomobil, v katerem so mejo nezakonito prečkali štirje Sirci v spremstvu 31-letnega Sirca z dovoljenjem za prebivanje v Švici. Vsem so izrekli globe, štiri Sirce pa izročili v nadaljnji postopek hrvaškim policistom, so sporočili s PU Novo mesto.

Twitter

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so dejali, da omenjenega dogodka neposredno ne povezujejo z valom migrantov, ki naj bi se po pričakovanjih približal tudi Sloveniji. Kot navajajo, so policisti ponoči ustavili osebni avtomobil švicarskih registrskih tablic, ki ga je vozil 31-letni državljan Sirije z dovoljenjem za prebivanje v Švici.

V postopku so ugotovili, da ima v vozilu štiri sorodnike, vse državljane Sirije, ki so mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili ilegalno. Voznika so oglobili zaradi pomoči pri ilegalnem prehodu državne meje, njegove sorodnike pa zaradi nedovoljenega vstopa v Slovenijo izven mejnega prehoda.

Vse štiri Sirce, ki očitno niso zaprosili za azil, so danes nekaj po 13. uri že izročili v nadaljnji postopek hrvaškim policistom.