Slovenija

Na mariborski obvoznici kmalu novo počivališče

T.C.
23. 8. 2015, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Družba Petrol je julija na mariborski vzhodni obvoznici začela graditi počivališče. Na izvozu Maribor - vzhod oziroma Pobrežje bo tako do konca tega leta postavljen večji bencinski servis s trgovino in okrepčevalnico.

Arhiv Svet24

Gradnja počivališča je v celoti investicija Petrola, o njeni vrednosti pa v družbi ne želijo govoriti. Kot so povedali, so aprila pridobili gradbeno dovoljenje za gradnjo, predviden zaključek del pa je v decembru.

Na lokaciji gradijo večji bencinski servis s 14 točilnimi mesti za osebna vozila (vključno z LPG) in petimi točilnimi mesti za tovorna vozila ter večjim prodajnim prostorom, povezanim z okrepčevalnico. V sklopu počivališča bo Petrol zgradil tudi parkirišče s 37 parkirnimi mesti za osebna vozila, šestimi parkirnimi mesti za avtodome, 14 parkirnimi mesti za avtobuse in 40 parkirnimi mesti za tovorna vozila.

STA

Hkrati z gradbenim dovoljenjem za gradnjo počivališča na vzhodni obvoznici je Petrol aprila pridobil tudi gradbeno dovoljenje za gradnjo oskrbnega centra Maribor na drugi strani avtoceste. Ta naj bi imel podobno vsebino kot počivališče Maribor - vzhod, gradili pa naj bi ga v letu 2016.

Na Darsu pojasnjujejo, da je Petrol pridobil pravico uporabe zemljišča za izgradnjo počivališča na javnem razpisu. Počivališče ni moglo biti zgrajeno hkrati z avtocesto, ker ga državni lokacijski načrt za predmetni avtocestni odsek ni vseboval. Kasneje je bil sprejet poseben prostorsko izvedbeni akt - uredba o državnem lokacijskem načrtu za oskrbni center ob avtocestnem odseku Slivnica - Pesnica.

wikimedia