Črna kronika

94 prometnih nesreč, en otrok umrl

T.C.
23. 8. 2015, 07.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 94 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 125 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Arhiv Svet24

V soboto ob 6.30 se je na glavni cesti približno en kilometer pred mejnim prehodom Gruškovje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl dveletni otrok, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Devetintridesetletni letni voznik osebnega avtomobila je med vožnjo proti mejnemu prehodu iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v nasproti vozeč avtodom.

Arhiv Svet24

V avtodomu sta bila lažje poškodovana 57-letni voznik in 50-letna potnica. V osebnem avtomobilu sta bila hudo poškodovana voznik in 42-letna potnica, lahko poškodovana sta bila 14 in 9-letna potnika, zaradi poškodb pa je na kraju nesreče kot potnik umrl dveletni otrok.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 87-krat posredovali na javnih krajih in 38-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli deset vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 27 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, po dve kaznivi dejanji nasilja v družini, grožnji, drzni tatvini, povzročitvi telesnih poškodb in eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo dvema osebam na območju policijskih uprav Maribor in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.