Slovenija

Precejšnje zanimanje za najem Aerovega obrata v Šempetru

STA/M.J.
23. 4. 2015, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Za najem proizvodnega obrata celjskega Aera v Šempetru vlada precejšnje zanimanje. Stečajna upraviteljica Aera Alenka Gril je danes za STA povedala, da se za najem zanima več kot 10 ponudnikov iz Slovenije in tujine, s šestimi je že opravila pogovore, s preostalimi pa usklajuje termine. Ta teden bo Grilova objavila tudi javni poziv za najem obrata.

STA

Grilova je izrazila upanje, da se bo na poziv odzvalo čim več morebitnih najemnikov, tisti, ki bo vzel šempetrski obrat v najem, bo imel tudi predkupno pravico. Grilova ocenjuje, da je ob ponovnem zagonu proizvodnje možno zaposliti do 50 delavcev, končno besedo pa bo vsekakor imel novi najemnik.

Koliko ponudb bo prispelo na javni poziv, bo znano v drugi polovici maja, je še dejala Grilova.

Celjski Aero, ki je bil uveljavljen proizvajalec različnih samolepilnih izdelkov, je v začetku meseca pristal v stečaju, ker upravi pod vodstvom Gregorja Krajnca z lastniki in finančnimi upniki ni uspelo doseči dogovora o finančnem prestrukturiranju.

Lanska izguba je po pojasnilih družbe posledica negativne dediščine iz preteklosti. Od 7,7 milijona evrov izgube se 5,1 milijona evrov nanaša na slabitve premoženja, ostalo pa odpade na redno poslovanje. Čisti prihodki od prodaje so se lani znižali za 21 odstotkov na 10,6 milijona evrov.

Aero je imel na zadnji dan lanskega leta 2,5 milijona evrov negativnega kapitala.