Črna kronika

Najprej priznal umor in posilstvo 14-letnice, zdaj pa si je premislil

G.G.
23. 4. 2015, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Darko Kostić, ki ga obtožnica bremeni umora in posilstva 14-letne Ivane Podraščić, je na prvi sodni obravnavi zanikal krivdo. Trdi, da je v preiskavi zločin priznal le zaradi pritiska srbske policije in tožilstva.

Na eni od naslednjih obravnav bo nastopila ključna priča, Kristina Kovačević, ki je soproga od Kostićevega bratranca. Prav ona naj bi prijavila Kostića policija, saj je bila tudi sama septembra lani njegova žrtev. Posilil jo je v isti hiši, kjer je kasneje umoril Ivano.

Drama 14-letne Ivane se je pričela 29. julija lani, ko je pobegnila od doma v Batajnici. Starši, ki so njeno izginotje takoj prijavili policiji, so medijem med drugim povedali, da se je Ivana velikokrat oddaljila od doma, vendar se je po nekaj dneh vrnila. V tem primeru se ni. Policija je v zapuščeni hiši pri Rakovcih našla njeno truplo. Kostić je policistom priznal, da je Ivano ubil 31. julija. Povedal jim je, da jo je posilil in potem z motiko večkrat udaril po glavi in telesu. Truplo je zavil v deko in jo zakopal v bližino potoka.