Slovenija

Nova pridobitev v Celju

rs/sta
18. 12. 2014, 21.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Urgentni center Celje, za katerega so temeljni kamen položili pred letom dni, je prestal tehnični pregled in že pridobil uporabno dovoljenje.

Arhiv Svet24

Lahko rečemo, da se je tokrat vse izteklo drugače, predvsem veliko hitreje, kot smo sicer vajeni. Novi urgentni center Celje bo namreč lahko kmalu začel služiti svojemu namenu, in če bo ministrstvo vsa javna naročila izpeljalo skladno s terminskim načrtom, bodo prve bolnike lahko sprejeli že junija prihodnje leto.

V celjski bolnišnici so včeraj povedali, da je treba opremo nabaviti prek javnih naročil, ki pa jih pripravlja ministrstvo za zdravje. Javni naročili za mobilno medicinsko opremo in sistem digitalizacije radiološke diagnostike naj bi bili po navedbah celjske bolnišnice objavljeni še letos, javno naročilo za omenjena gradbeno-obrtniška dela in specialno opremo pa v začetku prihodnjega leta.

Urgentni center Celje je del projekta mreže urgentnih centrov, katerega naročnik je ministrstvo za zdravje in ga delno financira EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost naložbe je ocenjena na 9,6 milijona evrov.

Novi urgentni center obsega 1500 kvadratnih metrov in stoji na mestu pritlične etaže načrtovane nadomestne gradnje, ki se ji je morala celjska bolnišnica zaradi finančnih razmer v državi začasno odpovedati.