Slovensko društvo za morske sesalce se zaradi svoje narave dela večkrat druži ob slovenski obali, v Piranu. Pretekli teden pa so v prestolnici za vse posvojitelje, partnerje, donatorje in prijatelje organizirali srečanje z namenom.

Že tretje leto zapored se je odvila Noč delfinov, namen katere je predstaviti delo društva v iztekajočem se letu, vzbuditi zavedanje o pomembnosti ohranjanja morskega okolja in njegove biotske raznovrstnosti ter se zahvaliti vsem podpornikom. »Raziskovalno delo je zahtevno, a se obrestuje, saj danes o delfinih v slovenskem morju že precej vemo,« je v predstavitvi o zanimivostih iz življenja delfinov in raziskovalcev društva povedal Tilen Genov, predsednik društva. Podpredsednica Polona Kotnjek pa je izpostavila pomembnost odličnega večletnega sodelovanja z različnimi posamezniki, društvi, institucijami in organizacijami. Dokaz za to je tudi pohvala društvu, ki jo je namenila Andreja Palatinus z Inštituta za vode RS: »Za uspeh potrebuješ strast, izjemno voljo do dela ter veliko vztrajnosti, in Morigenosi vse to imajo

2 (3)
Gregor Kervina
Dogodek je bil tudi glasbena poslastica.

Pisateljica in duhovna motivatorka Cristy Žmahar je kot glasnica projekta Krilc tudi sama podprla Pesem delfina, čarobno darilce, s katerim lahko vsakdo prek Krilc sredstva nameni za raziskovanje in varstvo delfinov. Za to gesto ji je društvo v zahvalo podarilo edinstveno fotografijo delfina iz slovenskega morja. Cristy je v svojem nagovoru dejala, da bi se človek moral bolj zgledovati po živalih, saj se, še posebej delfini, znajo povezovati, medtem ko se ljudje iz dneva v dan bolj odmikamo drug od drugega in tudi od narave.

Društvo je v sklopu dogodka napovedalo nove pakete članstva v letu 2015, s katerimi si želijo k aktivnemu članstvu pritegniti čim več zainteresiranih. Spregovorili so tudi o zelo uspešni akciji Posvojite delfina!, ki je iz leta v leto bolj priljubljena – v tem letu bodo kmalu imeli že stoto posvojitev. Družabni večer, na katerem je za sproščeno vzdušje s pravo mero humorja poskrbel voditelj Klemen Bunderla, pa je bil tudi pravi glasbeni dogodek, saj je nastopila vedno odlična XXL vokalna skupina Tomaža Kozlevčarja.

3
Gregor Kervina
Društvo je Cristy Žmahar v zahvalo podarilo edinstveno fotografijo delfina iz slovenskega morja.