Slovenija

Brat Marka Jakliča bo molčal

Simon Rosc/STA
2. 12. 2014, 19.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na sodišču bi moral včeraj v sojenju zaradi domnevnega oškodovanja Vzajemne pričati Jakličev brat Boštjan Jaklič, a se je odločil drugače.

Arhiv Svet24

Na nadaljevanju sojenja proti nekdanjemu predsedniku uprave Vzajemne Marku Jakliču ter soobtoženim zaradi domnevnega oškodovanja Vzajemne je včeraj na ljubljansko okrožno sodišče kot priča prišel brat prvoobtoženega Boštjan Jaklič. Vendar pa se je kot privilegirana priča odločil, da v tej kazenski zadevi ne bo pričal.

Denar naj bi potoval prek več povezanih podjetij S&T Slovenija v tujini in potem na podlagi domnevno fiktivnih svetovalnih pogodb končal na računu Jakličevega hrvaškega podjetja M-Kontakt. 

Po obtožnici naj bi Marko Jaklič v času, ko je predsedoval upravi Vzajemne, krepko preplačal naročene storitve pri podjetju S&T Slovenija, v zameno pa dobil več kot 550.000 evrov. S tem naj bi storil kaznivi dejanji zlorabe položaja in pranja denarja. Denar naj bi potoval prek več povezanih podjetij S&T Slovenija v tujini in potem na podlagi domnevno fiktivnih svetovalnih pogodb končal na računu Jakličevega hrvaškega podjetja M-Kontakt. V nečednih poslih naj bi sodelovali tudi nekdanji član uprave Vzajemne France Henigman ter takrat vodilna moža S&T Slovenija Klavdij Godnič in Sašo Berger. Na nadaljevanju sojenja pa so zaslišali dve priči, direktorja S&T Makedonija Bora Antovskega in izvršnega direktorja S&T Črna gora Milana Marića.