Slovenija

Bajni zaslužki vodilnih v slabi banki

G.G.
26. 11. 2014, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) a o delovanju Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB)je dvignilo veliko prahu, saj je razkrilo bajne zaslužke zaposlenih pri slabi banki. Sporna pa so predvsem ogromna plačila za zunanje strokovnjake.

STA

Vodja slabe banke Torbjörn Mansson pravi, da najboljši strokovnjaki pač stanejo.Če DUTB upravlja s petimi miljardi slabih posojil, si po njegovem visoke plače in drage svetovalce tudi zaslužijo.

»Imeli smo izredno situacijo, kjer so se vse tri največje banke sesule hkrati. Moral je priti nekdo in rešiti zadevo,« je Mansson povedal za Planet TV. Dodaja, da so že dosegli nekaj napredka, potrebnega bo pa še več dela.

Dejstvo ostaja, da vodilni na slabi banki mastno služijo. Mansson tako na mesec zasluži 21.500 evrov bruto, projektni mendežer Janee Harjunpää pa v žep pospravi okoli 19.000 evrov mesečno. Mansson priznava, da so zaslužki visoki, toda še poudarja, da ne opravljajo povprečnega dela in da so morali dobiti najboljše strokovnjake na tem področju.

Predsednik vlade Miro Cerar ima sicer poročilo KPK na mizi že dva tedna, zadeve pa še preučuje.