Slovenija

Slovenski nacisti v navezi z romsko mafijo

Uredništvo Svet24
26. 11. 2014, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Fotografije, ki smo jih iz zanesljivega vira pridobili v uredništvu, kažejo na prisrčne odnose med vrhom organizacije Blood&Honour in posamezniki, glede katerih dva med seboj nepovezana vira trdita, da so pripadniki romske kriminalne združbe, ki se ukvarja s preprodajanjem kokaina in heroina in naj bi s pripadniki B&H sklenila kupčijo.

Arhiv Svet24

Na fotografijah vidimo pripadnike skrajno desne grupacije B&H, znane pod vzdevki Elvis, Beno in Sergo, pri čemer nekateri zadnjega smatrajo za dejanskega voditelja skupine B&H Slovenija in skupine Head Hunters Domžale ter domnevno tudi policijskega ovaduha.


Uredništvo Svet24

Oba vira sta navedla, da sta razočarana zapustila skrajno desničarsko gibanje, saj sta posnetke (prvič datirane na dan 1. 12. 2012) smatrala kot dokaz hinavščine, ki prežema najvišje strukture tovrstnih grupacij. Po njunih navedbah so dotični prej ideološko gibanje izrodili v kriminalno združbo, ki se ukvarja z orožjem in drogami.

Uredništvo Svet24

Slovenija je sicer priljubljena destinacija koncertnega turizma skrajnih desničarjev, ki se tako povezujejo s podobno mislečimi grupacijami iz tujine. A zaradi teh fotografij naj bi prišlo do razkola v slovenski veji gibanja, kar naj bi pripeljalo do bojkota koncerta priljubljene skupine Kategorie-C v eni od trboveljskih industrijskih hal. Halo, ki lahko gosti do 500 ljudi, naj bi 25. oktobra tako obiskalo le približno 100 obiskovalcev, sicer večinoma nemških državljanov.

Arhiv Svet24

Organizacija koncertov je izjemno discipliniran proces, saj naj bi k nam hodili nemški državljani, ki tovrstnih prireditev zaradi stroge povojne denacifikacije nimajo priložnosti obiskovati v Nemčiji ali pa na njih vsaj ne smejo razkazovati nacističnih simbolov in pozdravov.

Arhiv Svet24

Koncertni turizem v Sloveniji 

Organizatorji lokacijo koncerta zaupnikom sporočijo šele kakšno uro pred dogodkom, tako se poskušajo izogniti pozornosti policije. Obiskovalci so pretežno nemški državljani, saj tamkajšnja zakonodaja prepoveduje nacistične simbole.

Arhiv Svet24