Slovenija

V Termoelektrarni Trbovlje skupna seja sveta delavcev

STA/B.K.
27. 10. 2014, 12.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Termoelektrarni Trbovlje (Tet) se je ob 11. uri začela skupna seja sveta delavcev Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), na kateri obravnavajo razmere v Tetu, ki mu grozi stečaj ali likvidacija.

V primeru likvidacije, ki naj bi jo zagovarjal HSE, bi na delu ostalo le 10 do 15 delavcev od 160 zaposlenih v Tetu.

V Tetu so sicer izračunali, da neposredni stroški zaprtja in razgradnje termoelektrarne znašajo dobrih 21 milijonov evrov, za plače čakajočih delavcev mora družba mesečno zagotoviti 450.000 evrov. Če bodo delavci ostali brez zaposlitve, bo država morala za nadomestila zagotoviti okrog 2,5 milijona evrov.

Pred Tetom je danes potekal protestni shod, h kateremu so pozivali prek družbenih omrežij. Shoda so se udeležili tudi predstavniki Nafte Petrochem Lendava, nekateri rudarji Rudnika Trbovlje-Hrastnik ter Gibanje Kričač VLV.

V primeru, da današnji pogovori ne bodo obrodili nobenih pozitivnih rezultatov v smeri zaščite delavcev Teta, se bo stavkovno-protestna kampanja razširila na celotno energetsko mrežo, na kateri se že aktivno izvajajo vse priprave za nadaljevanje izvajanja zahtev znotraj problematike s katero so soočeni v energetskem sektorju, navajajo v gibanju.